logo
Ideje i inovacije su početakrazvoja i jačanja svakogmodernog urbanog sistema
Udruženje za održivu urbanu mobilnost Urban.logPaštrovićeva 23, Čukarica, Beograde-mail: info@kreirajpokretanje.rs
logo
Ideje i inovacije su početakrazvoja i jačanja svakogmodernog urbanog sistema
Udruženje za održivu urbanu mobilnost Urban.logPaštrovićeva 23, Čukarica, Beograde-mail: info@kreirajpokretanje.rs

Ideja

Ideje su zaslužne za razvoj i napredak civilizacije.

Koliko ste puta čuli da je sve jednom bilo ideja?

Bez ideja posebno onih inovativnih još uvek bismo verovatno živeli u praistoriji. Ideje, inovativne ili ne, imaju potencijal da promene svet na bolje, čak i kada uopšte nemamo takvu ambiciju.

Cela poenta ideja i inovacija, ali i kreativnosti jeste u tome da nam život učini lakšim i boljim.

Inovacije su ono što ideje pretvara u stvarnost uz, razume se, nekoliko neuspeha usput, tačnije dok ne ostvarimo ono što smo zamislili. Ideje, inovacije, vrednost koja dolazi iz njih, pojavljuju se najčešće niodkuda, baš kao i inspiracija. Može se roditi od nas samih, na poslu, u nekom neibaveznom ćaskanju sa prijateljima, šetnji, dok vozimo bicikl, dok posmatramo svet oko sebe…

Ideje mogu biti inovativne a neki put i nisu. Inovativna je svaka ona koja transformiše način na koji smo funkcionisali pre i nakon što se naša ideja realizuje. U modernom poslovnom svetu, svako može pomisliti da je baš njegova ideja inovativna i da će promeniti živote ljudi. Da li je baš tako?

Zapravo, jedna mala razlika izmedju ideje i inovacije a koja pravi veliku razliku je u tome što je ova druga uglavnom originalna, sprovodiva, sa potencijalom da unapredi i olakša svakodnevni život, ima tendenciju da pomera granice i redefiniše status quo i nudi rešenja za kojima postoji nedvosmislena potreba ljudi.

Jedna od takvih potreba u savremenom svetu svakako je urbana mobilnost i alternativni vidovi prevoza koji istovremeno rešavaju saobraćajnu gužvu, čuvaju životnu sredinu od zagadjenja i unapredjuju kvalitet života i zdravlja gradjana.

Možda i vi imate neku inovativnu ideju, ali još niste sigurni da li je i koliko inovativna. Na ovoj stranici predstavićemo neke od njih, zato svratite, inspirišite se i upoznajte inovatore i njihove ideje.

facebook instagram youtube