logo
Ideje i inovacije su početakrazvoja i jačanja svakogmodernog urbanog sistema
Udruženje za održivu urbanu mobilnost Urban.logPaštrovićeva 23, Čukarica, Beograde-mail: info@kreirajpokretanje.rs
logo
Ideje i inovacije su početakrazvoja i jačanja svakogmodernog urbanog sistema
Udruženje za održivu urbanu mobilnost Urban.logPaštrovićeva 23, Čukarica, Beograde-mail: info@kreirajpokretanje.rs

BICI BOR

Tim u sastavu Igor Velić, master inž. Saobraćaja, Vojislav Jović, dipl. prostorni planer i Ivica Milojević, GIS ekspert kreirali su inovativnu GIZ platformu BICI BOR koja za cilj ima unapređenje bezbednosti saobraćaja i pristupačnosti saobraćajne infrastrukture, prevashodno za bicikliste, ali i ostale učesnike u saobraćaju.

Mobilna i web GIS aplikacija “Bici Bor” omogućava pregled, unos i izmene podataka od strane građana, čime se pruža mogućnost svim građanima da obeleže lokacije na karti, dodaju fotografije, postave opis i daju svoje predloge u cilju poboljšanja saobraćajne infrastrukture za bicikliste.

Na interaktivnoj GIS platformi predstavljeni su problemi u zonama škola, nebezbedne lokacije, ocena stanja pristupačnosti saobraćajne i urbanističke infrastrukture za osobe sa invaliditetom, kao i predlozi građana za kvalitetnije uređenje javnog prostora. Platforma omogućava uvid u statističke podatke, pa se tako može videti i prostorna raspodela saobraćajnih nezgoda sa ranjivim učesnicima u saobraćaju.

Prva verzija ove Platforme kreirana je za građane i građanke Bora, i obiluje korisnim informacijama, smernicama i predlozima kako do održive urbane mobilnosti u Boru. Biciklistima Bora dat je i digitalni model bezbednih ruta za učenike osnovnih i srednjih škola u Boru, kao i mapa turističkih lokacija koje je poželjno posetiti i uživati u vožnji bicikla.

Ova inovativna i jedinstvena bici Platforma u našem regionu ima potencijal daljeg razvoja, a njen interaktivni model primenjiv je za svaki grad u Srbiji.

Pogledajte kako izgleda platforma Bici Bor.

facebook instagram youtube